Zo werkt het
This is how I work

Wat doe ik en wat is hypnose?

Het onbewuste brein is slim en krachtig
Het onbewuste brein is super krachtig en slim, heeft het allerbeste met je voor en communiceert met jou via emoties, gevoelens en symbolen. Van alles wat jij doet op een dag is 96% onbewust en 4% bewust. In ons onbewuste brein zitten helpende maar ook belemmerende overtuigingen opgeslagen. Deze overtuigingen worden grotendeels vanaf je geboorte tot je 7e levensjaar in jouw onbewuste brein opgeslagen. Ik zie het ook wel als een programma dat gedurende je leven onbewust blijft herhalen in situaties.

Als voorbeeld; stel dat je vroeger gepest bent op school. Jaren later kom je op een verjaardag. Je ziet de aanwezige mensen met elkaar kletsen en niemand zegt iets tegen jou. Op zo’n moment is het goed mogelijk dat je denkt dat ze jou niet aardig vinden en daarom niet met jou willen praten. Deze vervelende gedachte veroorzaakt een naar gevoel. Terwijl iemand anders op zo’n moment kan denken: ``Oh, de mensen zijn gezellig aan het kletsen met elkaar, ik pak wat te drinken en ik zoek zo wel aansluiting``.

In deze situatie heeft het zenuwstelsel van de eerste persoon een verbinding gemaakt tussen mensen die niet met hem/haar willen praten, en bij de tweede persoon heeft het zenuwstelsel een verbinding gemaakt dat mensen gezellig met elkaar aan het kletsen zijn. Dezelfde situatie, dezelfde verjaardag met dezelfde mensen maar beleeft vanuit twee verschillende perspectieven. Het is dus niet de situatie die bepalend is maar de wijze hoe je daarmee omgaat. Dit wordt ook conditionering genoemd. Conditionering bepaalt voor een overgroot deel je gedrag.

Wat is hypnose en hoe werkt het?
Hypnose is een soort trance, een mengeling tussen focus en ontspanning. Als je onder hypnose bent staat jouw onbewuste brein open voor suggesties, open om te leren. Overdag ben je regelmatig in hypnose. Denk maar eens aan de momenten dat je op de fiets of in de auto zit en je ineens aantal km’s verder bent. Heb je die km’s wel veilig gereden? Ja dat heb je want je onbewuste brein neemt het over. Hypnose is niet eng of gevaarlijk, het is juist ontspannend en leuk om te doen.

Stel eens voor waar jij toe in staat bent als je niet meer geremd worden door onbewuste negatieve overtuigingen in jouw brein. Dat je juist zelfvertrouwen, energie, geluk en plezier ervaart in jouw leven. Ik vraag me af hoe snel jij je droomleven hebt gerealiseerd?

Hoe ziet een sessie eruit?
Sessies kunnen online maar ook fysiek plaatsvinden. Vanwege de Corona maatregelen heb ik de afgelopen maanden de sessies online gedaan. Dat ging ontzettend goed en een bijkomend voordeel is dat ik zo ook mensen kan helpen die niet in de buurt van Nijmegen wonen. Zolang de Corona maatregelen van kracht blijven, zal ik online sessies blijven doen. Daarna kunnen we samen afstemmen of we de sessies fysiek of online doen.

Tijdens een kennismaking gaan we kort in op het vraagstuk waar jij aan wil werken. Vervolgens leg ik uit wat ik voor jou kan betekenen. Daarna bespreken we of we meteen een vervolgafspraak plannen, of dat je er nog even over wilt denken. Dat wat voor jou het beste voelt.

Tijdens een online sessie vraag ik je om in een ruimte te zitten waar je niet gestoord kan worden, in een stoel waar je je in kan ontspannen en waar ik jou het liefst tot en met je handen kan zien. Ik adviseer je om de dag van de sessie geen afspraken te plannen zodat je tijd en ruimte hebt om je inzichten goed te laten bezinken en je hoofd even tot rust kan laten komen.

a

Ut enim ad minim veniam, nostrud exercitation ullamco laboris ut aliquip commodo consequat.

Have a question?